Kreditkort med bonus

Lista med kreditkort som har bonus. Jämför kort och villkor som gäller för bonusar.

  • Skaffa ett kreditkort som ger bonus i form av rabatter, upplevelser, presentkort och mycket mer
  • Jämför bonusar och välj det kreditkort som är bäst för dig
  • Lär dig allt som är viktigt att veta om kreditkort och bonus

Jämför kreditkort

Bästa kreditkort med bonus

Hitta ett kreditkort med bonus. Oavsett om du vill ha ett kreditkort som ger dig bonus i form av rabatter i butiker eller vill kunna samla poäng som kan inbytas mot varor så hittar du säkerligen ett kreditkort här med bäst bonus för dig.

Dina val är vår första prioritet.

Basta-Kreditkorten.se anser att alla människor och konsumenter skall kunna fatta ekonomiska beslut med tillförsikt och inte göra förhastade beslut. Basta-Kreditkorten.se består av ekonomiintresserade personer med mångårig erfarenhet inom kreditkort. Vi har skapat verktyg som vägleder och hjälper dig att göra de bästa valen av kreditkort. Stolta över att all information och alla bedömningar på sajten är objektiva, enkla och gratis.

En del av kreditkortsutgivarna som listas på webbplatsen är våra partners som kompenserar oss för förmedlade konverteringar. Det kan påverka vilka kort vi listar och recenserar samt var och hur de visas på webbplatsen. Alla bedömningar är dock våra egna, ingen partner kan betala oss för att få positiva omdömen. Läs mer om hur vi arbetar.

Bäst kreditkort med bonus

Sortera kreditkort
Grundvillkor
Kortegenskaper

Jämför 4 kreditkort med bonus.

Coop Mastercard

Coop Mastercard

Max kreditgräns

100 000 Kr

Årsavgift

0 kr 295 kr

Årsränta

19.7 %

Korttyp

Mastercard

Egenskaper, avgifter och krav

Förmåner och försäkringar

För-/nackdelar

Om Coop Mastercard

Räkneexempel: Effektiv ränta är 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-08-01).

re:member Flex

re:member Flex

Max kreditgräns

120 000 Kr

Årsavgift

0 kr

Årsränta

9.74 – 28.24 %

Korttyp

Mastercard

Egenskaper, avgifter och krav

Förmåner och försäkringar

För-/nackdelar

Om re:member Flex

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Resurs World

Resurs World

Max kreditgräns

200 000 Kr

Årsavgift

1068 kr

Årsränta

22.37 %

Korttyp

Mastercard

Egenskaper, avgifter och krav

Förmåner och försäkringar

För-/nackdelar

MoreGolf Mastercard

MoreGolf Mastercard

Max kreditgräns

50 000 Kr

Årsavgift

0 kr 295 kr

Årsränta

19.64 %

Korttyp

Mastercard

Egenskaper, avgifter och krav

Förmåner och försäkringar

För-/nackdelar

Räkneexempel: Effektiv ränta är 20,22 % vid betalning med e-faktura (24,73 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).

Vad är kreditkort med bonus?

Kreditkort med bonus är en typ av finansiellt verktyg som erbjuder användarna olika former av belöningar eller incitament utöver den grundläggande kreditfunktionen.

Dessa bonusar syftar till att öka kortanvändningen genom att erbjuda mervärde till kunden. När du betalar med kreditkortet samlar du bonuspoäng som sedan kan lösas in mot exempelvis rabatter i butiker, presentkort eller upplevelser.

Nedan utforskar vi de olika typerna av bonusar som finns tillgängliga och hur de kan gynna dig som kreditkortsinnehavare.

Typer av bonusar

Innan du ansöker om ett kreditkort med bonus är det viktigt att du är medveten om vilka typer av bonusar som finns. Beroende på hur du använder ditt kreditkort finns det bonuskort som passar olika bra. Väljer du ett kreditkort som passar ditt användande bäst så kan du både spara pengar och nyttja trevliga rabatter.

Resepoäng

Poäng som tjänas på varje köp som kan lösas in för reserelaterade belöningar, exempelvis:

  • Flygbiljetter
  • Hotellnätter
  • Uppgraderingar

Exempel på kreditkort som ger bonus i form av resepoäng är Bank Norwegian vars CashPoints kan användas till att köpa flygbiljetter hos Norwegian, lägga till extra bagage, sätesreservation eller för att ändra biljetter.

Rabatter i utvalda butiker

Vissa kreditkort ger bonus i form av poäng som du sedan kan använda för att få rabatter i utvalda butiker. Exempel på detta är re:member Flex som ger upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker och MoreGolf Mastercard som ger bonuscheckar hos bland annat Dormy och Golfstore.

Bonuspoäng för produkter och upplevelser

Många kreditkort har ett bonussystem som ger poäng för varje spenderad krona. Poängen kan lösas in mot varor, presentkort, eller andra belöningar.

Exempel på dessa kreditkort är Coop Mastercard som kan ge värdecheck i valfri Coop-butik eller erbjudanden hos 32 företag och Resurs World som ger poäng som kan omvandlas till upplevelser, presentkort och kvalitetsprodukter.

Cashback

En annan vanlig form av bonus som finns på vissa kreditkort är cashback. Bonuspoäng som tjänas in på dessa kort används för att få rabatt på månadsfakturan.

Innehåll reviderad Feb 13, 2024

Skribenter

Per Lindow
  • Per Lindow
  • Per Lindow skriver om kreditkort för Bästa-Kreditkorten.se. Besitter mångårig erfarenhet av arbete inom ekonomi och har granskat kreditkort under många år. Läs mer om Per
  • LinkedIn